Keukentrends 2017

Geschreven op 2 januari 2017 door Enno Grinn in Inspiratie

De keukentrends 2017 vatten wij samen in 8 nieuwe trends voor de keuken. Er is ongetwijfeld een keukentrend die bij u in de smaak valt, belangrijker vinden wij dat de keuken aansluit bij uw wensen. Om u te inspireren hebben wij 8x de nieuwste keukentrends 2017 voor u samengesteld!

Bekijk nu de laatste keukentrends van 2019:

Keukentrends 2019

1. Natuurlijke materialen en kleuren in de keuken

De keukentrend van 2017 is de toepassing van natuurlijke materialen en kleuren in de keuken. Aardse kleuren winnen in populariteit. Denk aan donkergroene en -blauwe tinten of een steen-look zoals grafiet of beton. Met name de steen-tinten zoals grijs en bruin komen terug in de keukenfronten maar met name de werkbladen bestaan volgens de keukentrend van dit moment vooral uit beton-look of echt gegoten betonnen keukenbladen.

Deze natuurlijke uitstraling in de keuken wordt afgemaakt met een kruidentuintje of planten in de keuken, daarover straks meer.. Lees verder als u meer wilt weten over keukenbladen.

2. Donkere keuken gecombineerd met gouden keukendetails

Voortbordurend op de natuurlijke trendkleuren en keukentrends van 2017 zien wij langzaam de donkere keuken terrein winnen gecombineerd met gouden keukendetails. Lavazwart, zwart, antraciet of donkerbruin komt steeds meer terug. Gecombineerd met een houtnerf in het keukenfront wat een landelijke touch geeft of juist een vlak keukenfront voor een strak design.

Lees meer over Gouden keuken(details)

3. Marmer in de keuken

Een derde keukentrend voor 2017 - die ook samenhangt met de natuurlijke tinten en materialen - is marmer in de keuken. Marmer geeft direct een luxueus gevoel en is uitstekend te combineren met allerlei soorten materialen en kleuren. Marmer wordt vaak direct geassocieerd met een klassieke keuken, maar juist bij de trendy Scandinavische stijl keukens (licht, fris en clean) werkt het goed. Zo ook voor een donkere keuken.

Lees meer over Marmer (look) in uw keuken

4. Zwevende keukenkasten

Zwevende keukenkasten zorgen automatisch voor een ruimtelijk gevoel. Iets waar steeds meer mensen naar op zoek zijn. Niet gek dat dit daarom is opgenomen in onze lijst met keukentrends 2017. Het is een goede keuze om zwevende keukenkasten toe te passen in compacte keukens. De zwevende keukenkast is aan de muur gemonteerd en is niet bevestigd aan de vloer. Naast dat ruimtelijke gevoel ook gemakkelijk om uw keukenvloer schoon te houden!

5. Woonkeuken

Het is al eerder genoemd door ons: de woonkeuken wordt een steeds belangrijkere ruimte in ons huis. Daarom is de woonkeuken opgenomen als keukentrend voor 2017. Naast het feit dat de vraag naar een keukeneiland steeds groter wordt, is een andere belangrijke toevoeging; de open gashaard. Maar dan op een bepaalde hoogte zodat u er tijdens het eten of koken heerlijk van kunt genieten. Wilt u meer weten over keukentrends 2017 en de woonkeuken met gashaard? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer over Keukeneiland

6. Uitgebreide keukenkraan

Een van de keukentrends van 2017 is de uitgebreide keukenkraan. Quooker is een van de meest bekende kokendwaterkranen in Nederland. Met de lancering van de Quooker Flex - de kokendwaterkraan met uittrekbare slang - is er een nieuwe designkraan op de markt gebracht. Maar bent u een fervent waterdrinker met bubbels? Denk dan aan de Grohe Blue Home waterbron. Deze kraan heeft drie standen waardoor het gekoeld water, licht bruisend water of bruisend water geeft. Wilt u meer weten over de functionaliteiten van de keukenkraan van nu? Vraag dan een van onze adviseurs om advies.

Meer over Kokendwaterkranen

7. PITT Cooking

Een van de opvallendste keukentrends voor 2017 is PITT Cooking. Losse kookpitten worden verwerkt in uw keukenblad waardoor er meer rekening kan worden gehouden met de manier waarop u het liefst kookt. Wilt u meer ruimte krijgen op het werkblad om met grote pannen te werken, dan is dat geen probleem doordat u zelf de afstand kunt bepalen. Zo zit u niet vast aan de manier van koken met een traditionele kookplaat.

Meer over PITT Cooking

8. Groen in de keuken

De laatste trend van de keukentrends 2017 is: groen in de keuken. Wij worden ons steeds bewuster van ons voedsel en maken daardoor steeds vaker andere keuzes bij de aanschaf van onze boodschappen. Zo willen wij terug naar de natuur, gezonder en fairtrade eten. Sommigen gaan aan de slag met een moestuintje, maar u kunt het ook iets rustiger aandoen door eerst te werken met kruidenplantjes in uw keuken. Dit gecombineerd met planten zorgt direct voor een gezellige, sfeervolle en gezonde ruimte in uw huis.

Wilt u meer weten over keukentrends 2017?

Heeft u een of meerdere keukentrends ontdekt waar u graag meer over wilt weten? Kom dan langs en spar met een van onze keukenadviseurs over de mogelijkheden om de keukentrends van 2019 toe te passen in uw keuken!

Vraag om advies
Enno Grinn
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 59 20 200 of
Neem contact op
Terug naar overzicht
Maak een afspraak