Keukentrends 2018

Geschreven op 17 oktober 2017 door Coen van Gilst in Inspiratie

De keukentrends 2018 hebben wij verzameld en samengevat in 10 keukentrends. Zo introduceren wij de natuur en ton sur ton in de keuken. Maar ook Pitt Cooking en gekleurde keukenkranen en spoelbakken mogen niet ontbreken in de keukentrends van 2018.

1. Ton sur ton keuken

Een trend die zijn intrede doet in 2018 is ton sur ton keuken. Ton sur ton is een Frans begrip en staat voor het gebruik van een kleur in diverse accenten. Door verschillende materialen te gebruiken wordt het interessant. Denk aan een eikenhouten fineer keukenkast met eenzelfde toon van kleur in het keukenblad. Wees niet bang om te werken met contrasten als hoog en laag, organisch en strak, hard en zacht. Ton sur ton is bij velen favoriet omdat het rust en eenheid creëert in het huis.

2. Natuur in de keuken

Vorig jaar was het jaar van beton in de keuken. Steeds vaker werd er gekozen voor een betonnen keukenblad of zelfs een complete keuken in betonlook uitvoering. De keukentrend van 2018 staat voor meer natuur in de keuken. Grof hout gecombineerd met aardetinten en de betonlook gaan uitstekend samen. Nerven en aders van hout- en steenstructuur mogen zichtbaar zijn. Om deze keukentrend af te maken kunnen planten en kruidentuintjes niet ontbreken! Iets gewaagds toevoegen? Kies dan voor een gekleurde keukenkraan en spoelbak.

Betonlook keuken

3. Zwarte keuken

Naast de populaire witte keuken durven steeds meer mensen te gaan voor een zwarte of donkere keuken. Vaak wordt gekozen voor een mat zwarte keuken. Dit geeft een luxueuze uitstraling. Uiteraard kan dit gecombineerd worden met een chromen keukenkraan en RVS spoelbak, maar wat dacht u van een combinatie met een gekleurde keukenkraan en spoelbak? Is deze keukentrend iets voor u? Kijk dan snel verder bij keukentrend #5.

4. Marmer in de keuken

De vierde keukentrend voor 2018 is marmer in de keuken. Een subtiele manier om de keuken een bijzondere uitstraling te geven. Omdat het een natuurlijk product is, is het tijdloos en daarmee niet trendgevoelig. Kies voor eenvoudige accessoires in marmerlook of go all the way en kies voor een marmer(look) keukenblad.

Marmerlook in de keuken

5. Gekleurde keukenkranen en spoelbakken

De Quooker lanceerde eerder al de limited edition gouden keukenkraan. En in 2017 verscheen de zwarte Quooker Fusion kraan. Ook andere keukenkranen zijn inmiddels verkrijgbaar in verschillende kleuren: metaal, koper, goud, zwart of wit. En nu is het ook mogelijk om de spoelbak in bijpassende kleur uit te voeren. Durft u deze keukentrend van 2018 in uw keuken te halen?

6. Goud in de keuken

Hebben we het net over goud-accenten in uw keuken, maar wat dacht u van goudkleurige keukenkasten? Iets te gewaagd? Kies dan voor een gouden keukenkraan, gouden spoelbak en een gouden greep op uw Miele apparatuur.

Gouden keuken(details)

7. Innovatieve afzuiging

Keukentrend #7 voor 2018 is de innovatieve afzuiging. Wilt u geen afzuigsysteem in uw zicht? Kies dan voor de werkbladafzuiging van bijvoorbeeld Bora, Novy of Miele. In het werkblad is een afzuigsysteem geïntegreerd. Onmisbaar in een strakke design keuken.

Werkblad Afzuiging

8. Pitt Cooking

In een stoere keuken hoort Pitt Cooking. Losse gaspitten die willekeurig in het keukenblad worden geïntegreerd. Naast de esthetische voordelen is het ook handig om genoeg ruimte te creëren voor uw pannen, door de pitten net iets verder uit elkaar te plaatsen. Meer weten over de keukentrend 2018 Pitt Cooking?

PITT Cooking

9. Woonkeuken

Samen in de woonkeuken genieten van een ontbijtje met het gezin, of een uitgebreid diner met uw beste vrienden. Uw woonkeuken is het hart van het huis, wij brengen een groot deel van onze tijd door in deze ruimte. Steeds vaker wordt er gekozen voor een eiland met barkrukken of een eettafel als verlengde van het keukeneiland. Wilt u graag genieten van een woonkeuken? Vraag dan onze keukenadviseurs naar de keukentrend 2018, de woonkeuken.

10. Brede keukenlades

De afsluiter van de keukentrends 2018 is de brede keukenlade. De brede keukenlade wint terrein in de keuken. Waar eerst veelal keukenkasten werden toegepast die later werden uitgerust met een tip-on mechanisme of servo-drive, is er ook steeds meer vraag naar brede keukenlades. Brede keukenlades zijn efficiënter in te richten dan keukenkasten. Daarnaast geeft het de keuken een strakke en rustige uitstraling.

Wilt u meer weten over de keukentrends?

Heeft u een of meerdere keukentrends ontdekt waar u graag meer over wilt weten? Kom dan langs en spar met een van onze keukenadviseurs over de mogelijkheden om de keukentrends van 2019 toe te passen in uw keuken!

Ontdek onze keukencollectie Of vraag het Gratis Boek Vooraf aan
Coen van Gilst
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 592 02 00 of
Neem contact op
Terug naar overzicht
Maak een afspraak