Keukentrends 2019

Geschreven op 14 augustus 2018 door Raymond Mosselman in Inspiratie

Ontdek de keukentrends 2019, samengebracht in 10 keukentrends. Bent u benieuwd wat er niet mag ontbreken in uw nieuwe keuken? Lees dan snel verder voor de 10 keukentrends van 2019!

1. Natuurgetrouwe keuken

De natuurgetrouwe keuken is dé keukentrend van dit moment. Ook volgens Dekker Zevenhuizen, zij maken de vrije vertaling naar Raw Rituals. Aanwezige kleuren maken plaats voor verstilling in de natuurgetrouwe keuken. Natuurlijke materialen worden gecombineerd op een monumentale manier. Hout wordt bijvoorbeeld gecombineerd met marmer en natuursteen.

2. Terrazzo aanrechtblad

De Italianen brachten al zoveel moois op het gebied van design, maar nu is er een nieuwe Italiaanse trend te vinden in de keuken: Terrazzo. De Terrazzolook komt terug in het aanrechtblad en is verkrijgbaar in meerdere tinten. Kies voor een uitbundige look of ga voor chique met een donkerkleurige Terrazzo-look. Een Terrazzo-look keukenblad geeft de keuken een knipoog. Een bijzondere trend voor de keuken van 2019.

3. Visgraat muur | Houten schrootjes

Houten schrootjes zijn terug van weggeweest, maar dan wel van nu. Denk bijvoorbeeld aan speciale legpatronen van de schrootjes. Een visgraat muur kan goed worden gebruikt als blikvanger om de natuurgetrouwe sfeer in huis te halen. Waar vroeger de schrootjes naast elkaar werden geplaatst, wordt er nu vaker gekozen voor een visgraat patroon als wandbekleding. Naast een houten variant worden bijvoorbeeld ook tegels in visgraat als achterwand voor uw keuken verwerkt.

4. Bijkeukens

Een fijne toevoeging voor ieder huis is een bijkeuken. Sta niet te kijken van onze vindingrijke mogelijkheden om een bijkeuken in uw woning te realiseren. Een bijkeuken is ideaal als extra werk- en opbergruimte. In een bijkeuken staan bijvoorbeeld een wasmachine en/of wasdroger, een vriezer en extra koelkast. Wilt u bijkeuken ideeën op doen of meer weten over een bijkeuken?

Bijkeuken

5. Gas verdwijnt, inductiefornuis verschijnt

De doelstelling van Nederland is dat er in 2050 geen enkel huis meer is aangesloten op aardgas. Of dit haalbaar is, is de vraag maar het is een feit dat het gasverbruik wordt teruggebracht. Dit heeft ook consequenties voor de manier waarop u kookt, als u gebruik maakt van een gasfornuis/-kookplaat. Steeds meer mensen stappen over op het koken met inductie. Toch heeft een traditioneel gasfornuis een bepaalde status gekregen. STEEL Cuisine speelt hier slim op in met het fornuis voorzien van een inductiekookplaat. Te bewonderen in onze showroom in Maassluis.

6. Design afzuigkap

Echt een sieraad is het niet, een afzuigkap in uw keuken. Een keukentrend die in 2019 dan ook niet mag ontbreken zijn de design afzuigafkappen. Denk bijvoorbeeld aan de eilandmodel afzuigsystemen van Novy. De stijlvolle designs van deze afzuigsystemen zijn uitgevoerd met een goede verlichting, waardoor deze systemen ook als lamp dienen. Of natuurlijk de geïntegreerde afzuigsystemen in de kookplaat van merken als Miele (TwoInOne) en Bora. Op die manier is een afzuigsysteem helemaal uit het zicht.

Design afzuigkap

7. Slimme keukenapparatuur

Inmiddels is het de kinderschoenen ontgroeid, slimme keukenapparatuur. Via een app uw keukenapparatuur bedienen. Denk bijvoorbeeld aan het voorverwarmen van de oven terwijl u onderweg bent naar huis, bij thuiskomt kan de pizza direct in de voorverwarmde oven. De koelkast die bijhoudt welke producten op zijn. Of bijvoorbeeld de kookplaat met geïntegreerd kookboek zodat u stap voor stap weet hoe u uw maaltijd bereid. Wij zijn vooral voorstander van slimme keukenapparatuur als het werkelijk iets toevoegt aan uw keuken- en kookervaring.

8. Gouden Kraan en gouden spoelbak

Een RVS keukenkraan of een keukenkraan uitgevoerd in chrome kan altijd, maar uw keuken krijgt pas echt een luxueuze uitstraling met gekleurd metaal. Denk aan een gouden, zwarte of koperen keukenkraan met bijpassende spoelbak. Durf te kiezen voor een gekleurde keukenkraan met spoelbak en u haalt gegarandeerd een eyecatcher in huis.

9. Marmer in de keuken

Marmer is een aanwinst in uw keuken. Het geeft een rijke uitstraling en omdat het natuurlijk oogt raakt u er niet snel op uitgekeken. Toch blijft het een gewaagde keus. Helemaal met de marmer keukentrend 2019. Waar voorheen voor de witte marmerlook werd gekozen, staat 2019 in het teken van zwart, donker en groen marmer. Wat dacht u van het mooie marmeren keukenblad op deze foto?

Wilt u meer weten over marmer in de keuken? Lees dan ons artikel over deze keukentrend die ook in 2019 niet mag ontbreken!

Marmer in de keuken

10. Brede keukenlades

De laatste keukentrend van de top 10 keukentrends 2019 zijn de brede keukenlades. Bovenkastjes in de keuken verdwijnen naar de achtergrond (als er voldoende ruimte is) en de brede keukenlade wint terrein. Brede keukenlades zijn efficiënter in te richten dan keukenkasten. Daarnaast geeft het de keuken een strakke en rustige uitstraling.

Wilt u meer weten over keukentrends 2019?

Spreekt een keukentrend u aan? Of wilt u de mogelijkheden voor uw droomkeuken bespreken? Kom dan in onze toonzaal in Maassluis en onze keukenadviseurs vertellen u er graag meer over het toepassen van de keukentrends van 2019 in uw droomkeuken.

Ontdek onze keukencollectie Of vraag het Gratis Boek Vooraf aan
Raymond Mosselman
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie
Bel ons op 010 - 592 02 00 of
Neem contact op
Terug naar overzicht
Maak een afspraak