Coen van Gilst

Keuken- en interieuradviseur

Functie: Keuken- en interieuradviseur

Woonplaats: Vlaardingen

Werkzaam sinds: Oktober 2010

Goedendag, ik ben Coen

en ik ben sinds 2010 werkzaam bij Keukenstudio Maassluis. Ik heb lang geleden de opleiding tot interieuradviseur afgerond en help mijn klanten al ruim 30 jaar om hun droominterieur vorm te geven. De laatste jaren is daar keukenadvies bijgekomen. De keuken is immers steeds meer een integraal onderdeel van wonen en leven.

Mijn passie voor uitdagende ontwerpen, creatieve oplossingen en het ontzorgen van de klant, zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Letterlijk in de keuken kijken bij de klant thuis, het vertrouwen wat mensen geven, het creatieve proces van omdenken, niet binnen de standaard kaders blijven, ik verveel me werkelijk geen moment. Ik zal wel niet de enige zijn die dit zegt, maar toch, ik heb het mooiste beroep wat er is.

Meer weten over interieuradvies?

Interieuradvies

Mijn eigen keuken

Wij wilden graag een keuken om in te leven, te ontspannen en natuurlijk ook om culinair te genieten. Met een 6-persoons huishouding is het nog al eens passen en meten. Niemand gaat op dezelfde tijd van huis en ook het gezamenlijke avondeten is nogal eens een uitdaging. Maaltijden moeten daarom snel klaargemaakt kunnen worden. Compact, efficiënt en vooral gemakkelijk, dat waren de trefwoorden bij het ontwerpen van onze keuken.

Compact omdat er gewoon niet veel ruimte beschikbaar is. Een Quooker, een combi-stoomoven en een koffieautomaat zorgen voor snelheid en gemak. Ik heb nu geen randapparatuur op het werkblad staan en kan de beperkte ruimte volledig benutten. In onze moderne inrichting paste hoogglans wit uitstekend. Gecombineerd met een antraciet stenen werkblad is het een tijdloze keuken geworden. De sfeer brengen ons gezin en onze vrienden er wel in.

Mijn favoriete keukenapparaat

Dat is natuurlijk de Miele combi-stoomoven. Dat is echt een alleskunner.

Mijn moment van ontspanning

Dat is meestal pas na elf uur ’s avonds. Dan is de drukte zo’n beetje voorbij. Nog even nagenieten van mooie muziek, een heerlijk wijntje en wat bijpraten met mijn vrouw.

Miele interviewt Coen

Jullie maken van een bezoek aan Keukenstudio Maassluis een echte beleving…
"Op vrijdag en zaterdag staan we altijd in de keuken en demonstreren we de apparatuur. We hebben zelfs een eigen kruidentuin. We laten bijvoorbeeld zien dat je met een combi-stoomoven van Miele heel gemakkelijk dim-sum kunt maken en delen de Aziatische hapjes uit aan klanten. Liefde gaat door de maag, zeggen ze toch? Zo zien klanten hoe gemakkelijk een stoomoven is in gebruik en ik hoor vaak: ‘Dat gaat mij ook wel lukken’. We proberen mensen te inspireren met nieuwe dingen."

Coen is geïnterviewd door Miele en deelt nog een paar handige tips met u, benieuwd naar het hele interview? Dat leest u op de website van Miele.

Lees het complete Miele interview
Artikelen geschreven door Coen van Gilst
Binnenkijker
16 juli 2019
Tijdloze keuken in Excellent Wonen

Gegrepen door de op internet gevonden keukencreaties van Keukenstudio Maassluis, besluit het in Noord-Holland wonende...

Lees verder
Binnenkijker
11 november 2018
Landelijke Houten Keuken

“Al pratend en tekenend ontstond dit bijzondere ontwerp dat aansluit bij de lifestyle van de opdrachtgever, bij hun manier...

Lees verder
Inspiratie
20 april 2018
De circulaire keuken

Wij realiseren ons meer en meer dat onze lineaire economie op de langere termijn geen uitkomst biedt. We bewegen ons steeds...

Lees verder
Maak een afspraak